OYO STATE TESCOM SCREENING PRACTICE QUESTIONS

1.000,00

Description

MAKE PAYMENT TO GET FULL MATERIALS

(PASSWORD) ABBEYTECH

 

Question 6: Who formed the first political party in Nigeria?
Answer: Herbert Macaulay
Question 7: What was the first political party in Nigeria?
Answer: Nigerian National Democratic party (NNDP)
Question 8: What does the eagle in the Nigerian coat of arm represent? Answer: Strength
Question 9: What do the two horses on the Nigerian coat of arm represent?
Answer: Dignity
Question 10: What was the black shield in the Nigerian coat of arm stand for?
Answer: Nigerian’s fertile soil
Question 11: What does the white colour in Nigerian flag stand for? Answer: Peace
Question 12: What does the green colour in Nigerian flag represent?
Answer: Forests and abundant natural wealth of Nigeria
Question 13: Nigeria is divided into how many geopolitical zones?
Answer: Six (6) geopolitical zones
Question 14: What was the first capital city in Nigeria Answer: Calabar
Question 15: Capital of Nigeria Answer: Abuja
Question: Who is the current Nigerian Deputy Senate president?
Answer: Obarisi Ovie Omo-Agege

0Shares